Указом Президента України № 135/2018 від 19 травня «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки» за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм орденом княгині Ольги I ступеня нагороджено доктора філологічних наук, провідну наукову співробітницю Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні НАН України Тетяну Борисівну Лукінову.

Високу нагороду на засіданні Президії НАН України вручив Т. Б. Лукіновій президент НАН України академік Б. Є. Патон.

У минулі роки Т. Б. Лукінову вже нагороджено орденом княгині Ольги ІІI ступеня (2007) і ІI ступеня (2011). Таким чином, мовознавиця стала повним кавалером цього ордена.

Орден княгині Ольги — державна нагорода України, якою відзначають жінок за видатні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім'ї.

Колеги та друзі щиро вітають Тетяну Борисівну з визнанням її непересічних заслуг на мовознавчій ниві й зичать їй міцного здоров’я, невичерпного натхнення, дальших успіхів у науковій роботі!