На сайті виставлено для завантаження електронну версію «Вибраних праць» Л. А. Булаховського у 5-ти томах (формат djvu). Паперовий оригінал видано в 1975–1983 рр. Видання містить усі найважливіші розвідки видатного вченого з україністики, славістики та загального мовознавства. Праці розподілено таким чином:

1 том: «Нариси із загального мовознавства», «Виникнення і розвиток літературних мов».

2 том: «Питання походження української мови», «Історичний коментарій до української літературної мови», праці про мовну майстерність Т. Г. Шевченка й М. Т. Рильського.

3 том: «Нариси з порівняльно-історичного методу в мовознавстві. Граматична аналогія і споріднені явища», «Слов’янські назви птахів», «Деетимологізація в російській мові», «“Слово о полку Ігоревім” як пам’ятник давньоруської мови» тощо.

4 том: «Нариси зі слов’янської акцентології», «Східнослов’янський наголос у порівняльно-історичному висвітленні», «Порівняльно-історичні коментарі до болгарського наголосу»

5 том: «Акцентологічний коментар до польської мови», «Акцентологічний коментар до чеської мови», «Акцентологічний коментар до сербохорватської мови», «Російський літературний наголос першої половини ХІХ століття» тощо.

Роботу з оцифрування томів виконала Т. В. Зарубенко.

Файли можна завантажити з персональної сторінки Л. А. Булаховського